Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Criss-t kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide Criss Starity adatlapjához!

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange.
The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows: A&E.com,CrissAngel.com/APWI, Luxor.com, CirqueDuSoleil.com. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.

Az Elmecsúfoló.net egy rajongói oldal, amely szórakoztatás és tájékoztatás céljából jött létre. A honlapon található képek, videók, hangfájlok az érintett filmes cégek, kiadók, műsorok tulajdonai, közlésük anyagi hasznot nem hoz az oldal készítőjének számára. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (elmecsufolo.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Elmecsúfoló | 2008-2018 |
elmecsufolo [@] gmail . comTermészetfeletti?


Criss csak mosolyog, ha valaki azt állítja magáról, hogy természetfeletti képességekkel rendelkezik. Szerinte ilyen nem létezik, és mivel belelát a dolgokba, a paranormális jelenségeknek tűnő illúziók fortélyait is ismeri, példaképéhez, a legendás Harry Houdinihez hasonóan megpróbálja felnyitni az emberek szemét.

Azért mérges az önjelölt látókra és médiumokra, mert sokan közülük sebezhető embereket használnak ki. Például, akik elvesztették egy családtagjukat és jópénzért megidézik nekik a nagysemmit.

Az Amerikai Egyesült Államokban Phenomenon címmel futott 2007-ben az Uri Geller-féle tehetségkutató bűvészshow. Vicces, hogy idehaza mindenáron a természetfelettit akarták lenyomni a torkunkon. Ennyire hülyék lennénk? Criss ismeri a trükköket, ez a szakmája, és kerek-perec kimondja: neki nincs semmiféle nem evilági képessége. Megmondta, hogy aki ilyennel kérkedik, azt jól megszívatja :-D Akár élő adásban is.
Uri zsűritársa volt Criss, és a műsor 2007. október 31-i epizódjában az egyik versenyző, Jim Callahan azt állította, hogy meg tudja mondani, mit tartalmaz egy lezárt doboz. Mégpedig úgy, hogy Raymond Hill író szelleme súgja meg neki.
Criss, amikor a zsűri értékelte a produkciót, komikusnak nevezte, és kihívta Jimet (és Urit is) egy próbára. Criss elővett két borítékot, és felajánlott egymillió dollárt annak, aki kitalálja, mi van bennük.
Az műsorban kezdődő vita tovább folyt a médiában elhangzó interjúk során, majd az utolsó adásban Criss megkérdezte Urit, mi van a borítékokban. Uri nem járt sikerrel, az egyik boríték felbontásra került - a benne lévő papírlapon a "911" szerepelt, a 2001-es, New Yorkot ért eseményekre utalva. Criss szerint, ha még előtte megjósolták volna, mi fog történni, életeket menthettek volna meg vele.

Eredetileg arról volt szó, hogy a másik boríték titkára a Mindfreak sorozat 4. évadában derül fény. Nem derült.
Rajongói fényképek tanúsága szerint a 2009. június 6-i dedikáláson került ki mindkét boríték tartalma a Circus Circusben megnyíló harmadik Mindfreak bolt falára - az alábbi szöveggel együtt:

"Az NBC Phenomenon című műsorában 1 millió dollárt ajánlottam fel a saját pénzemből arra a célra, hogy kihívjam mindazokat, akik azt állítják magukról, hogy természetfeletti erőt birtokolnak, amelynek segítségével meg tudják mondani, mi van a két borítékban. Nyilvánvalóan senki nem járt sikerrel, ahogy a történelem során eddig még senki. Ez nem újdonság. Olyan előadók, mint Houdini, Johnny Carson, James Randi, Banachek, Penn & Teller és mások kiálltak az igazság mellett, és azok mellett, akik sebezhetőek. Elképesztő abba belegondolni, hogy voltak, akik pénzszerzés céljából olyan bűvésztrükköket állítottak be természetfelettinek, amilyeneket én már 14 éves koromban megcsináltam. Ezek az emberek nagyon veszélyesek, mert olyanokon élősködnek, akik érzelmileg sebezhetőek szeretteik elvesztése miatt, és kiforgatják őket a pénzükből hamis reményért cserébe. Továbbra is ki fogok állni az igazságért. Mindaddig, amíg bárki meghallgat."

Kapcsolódó cikkek: dedikálás 1 | dedikálás 2 | dedikálás 3 |A Mindfreak sorozatban is voltak ilyen témájú, csalásokat leleplező és bemutató epizódok:


2. évad 13. rész - Sucker
Criss leleplez pár sarlatán és csaló által használt trükköt.

2. évad 20. rész - Celebrity Seance
A félelmetes Armagosa Hotelbe viszi vendégeit, paranormális jelenségek után kutatva.

3. évad 10. rész - Sucker 2
Látnokot játszik, hogy megmutassa, milyen eszközökkel dolgoznak a csalók. Aztán előad egy klasszikus átverést, hogy mindenki okulhasson belőle.

3. évad 20. rész - Seance
Az Artisan Hotelben forgatott epizódban kapcsolatot teremt a túlvilággal. A plafonon sétál és megszállja a gonosz. Mindez persze illúzió.