Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Criss-t kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide Criss Starity adatlapjához!

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange.
The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows: A&E.com,CrissAngel.com/APWI, Luxor.com, CirqueDuSoleil.com. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.

Az Elmecsúfoló.net egy rajongói oldal, amely szórakoztatás és tájékoztatás céljából jött létre. A honlapon található képek, videók, hangfájlok az érintett filmes cégek, kiadók, műsorok tulajdonai, közlésük anyagi hasznot nem hoz az oldal készítőjének számára. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (elmecsufolo.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Elmecsúfoló | 2008-2018 |
elmecsufolo [@] gmail . comCriss Angel


Az új évezred modern szórakoztatóművésze, napjaink egyik legprovokatívabb művésze, a sokkolás és az illúzió nagymestere, posztmodern Houdini, a mágia jövője ... többek között ilyen címekkel illették őt, amikor még a legnagyobb dobásai hátravoltak.
Mára teljesen újraformálta a bűvészetet, és egyedülálló módon olyan tömegek követik és annyi rajongója van, mintha rocksztár, vagy filmsztár lenne. Külseje megtévesztő, aki kapcsolatba kerül vele, mindenki egy kedves, vidám fickónak írja le.

Mi lehet a titka?


Criss Angel gyerekkora óta imádta a bűvészetet. Azt viszont nem szerette, ahogyan művelik és ahogyan az emberek képzeletében él. Ehhez a csodálatos művészethez méltatlannak találta a köpenyes, varázspálcás fickó képét, aki eszünke jut, ha meghalljuk a "bűvész" szót. Aki, komolytalanabb verzióban nyulakat húz elő cilinderből, vagy komolyabb verzió alapján nőket pakol dobozokba és szétvágja őket.


Az volt az elképzelése, hogy megteremti a bűvészet egy új műfaját.

"Houdini tetteit leszámítva, a bűvészet ódivatú volt. Valahogy giccses volt. ... Mindig is szerettem Dalít, Fellinit és a zenét. ... Szerettem a bűvészkedés művészetét. Csak éppen nem rajongtam azért, amit a bűvészek csináltak."


"Elsősorban szórakoztatok - egy olyan művész vagyok, aki sokféle eszközt felhasznál, legyen az mentalizmus; hipnózis; szabadulás; illúzió; bűvészet; zene; előadóművészet; hogy megnyerje a közönséget. Megpróbálom elhalványítani a határvonalat valóság és illúzió között, és olyan élményt létrehozni, amely remélhetőleg lebilincselő és kapcsolatot teremt az emberekkel. Számomra ez soha nem a trükkről szól. Nem érdekel, hogy valami hogyan működik. Az érdekel, hogy az emberek hogyan érzik magukat, miközben nézik. Ez a kapocs, ez az érzelmi kapcsolat az igazi varázslat.""Nem azért kezdtem bűvészkedni, hogy milliókat keressek, vagy hogy benne legyek a tévében. Azért kezdtem bűvészkedni, hogy érezzem a rácsodálkozást, azt az örömöt, amit akkor kap az ember, ha kapcsolatot tud létesíteni azzal, akinek előad valamit és az átérzi a csodát. Amikor fiatalabb voltam és az egész délutánomat a bűvészboltban töltöttem, akkor éreztem magam így - mint egy gyerek az édességboltban."


"Mindenkiben él egy belső gyermek, de néhányan elengedik, néhányan nem mutatják. Csodálatos érzés, ha megvan benned ez a rácsodálkozásra való képesség. Ismét gyermeknek érzed magad."


"Az emberekkel kapcsolatba kerülök amikor figyelik, amit csinálok; éppen olyan kapcsolatba, mint amilyet Houdini idézett elő. Amikor Houdini fejjel lefelé lógott kényszerzubbonyba kötözve, és az emberek látták, ahogyan kiszabadul, az már nem Houdiniről szólt. Hanem arról az üzenetről, amit Houdini küldött; vagyis: hogy ha ki lehet szabadulni egy kényszerzubbonyból, akkor ki lehet törni a szegénységből is, lehet javítani az életen. És az emberek ezt az üzenetet teljes egészében befogadták. Látni akarták győzedelmeskedni az esélytelent és utána ők is győzedelmeskedni akartak. Szóval, művészként az a legnagyobb dicséret, amit kapok, ha odajön egy rajongóm és azt mondja: 'Tudod, láttalak négy húskampóról lógni, és tudod, ráébresztett arra, hogy szembe tudok nézni a félelmemmel. Teljesebben tudom élni az életem. Képes vagyok repülőre ülni. Be tudok menni egy liftbe, még lehetek orvos - még nincs túl késő.'"


"Szeretek művészetet teremteni. Szeretek a végsőkig menni. Szeretnék művészként növekedni és fejlődni, és megmutatni az embereknek, hogy milyen sokféleképpen és milyen módon tudok egészen egyedülálló élményt létrehozni. Nem akarom ugyanazt a jól bevált dolgot csinálni."


"Azt hiszem, a varázslat képes arra, hogy előhozza a gyermeket, aki mindünkben benne lakozik. Úgy gondolom, mindenki szeretne elmenekülni a valóságból; különösen manapság, ebben a gazdasági helyzetben, és az összes baj és megpróbáltatás elől - amin mindannyian keresztülmegyünk. Csodálatos, hogy van egy módja, hogy elszökjünk és hogy lássuk, bármi lehetséges, amikor álmodunk."


"Ha jól tudsz improvizálni, akkor általában jól tudod használni a negatív dolgokat is - limonádét tudsz csinálni a citromból. Mindig ezt csinálom."


"Amikor rám néznek, először félreértelmezik a külsőmet, de amikor látják, hogy mi a célom és nem ítélnek el amiatt, ahogy kinézek, akkor megértik, hogy egészen más vagyok, mint amilyennek gondoltak. És megértik, hogy próbálok pozitív maradni ebben a néha nagyon negatív világban."Criss gyakran olyan, mint egy vállalkozóguru, aki a saját terveiről bámulatos magabiztossággal beszél. Ha van valami, amiben erősen hisz, az a művészi víziója.


"Ha valamit nagyon akarsz, és hajlandó vagy tenni is érte minden nehézség ellenére, akkor megélheted az álmaidat, ahogyan én az enyémeket. Én nem vagyok se okosabb, se jobb, csak sokkal kitartóbb voltam. Amikor valaki nemet mondott, az engem csak megerősített és sokkal elszántabban akartam bebizonyítani, hogy nincs igaza, és azt hiszem, ez volt az, amivel kitűntem. Jelen volt a magatartásomban és abban, ahogyan a dolgokat láttam."


"Soha nem gondoltam úgy, hogy abbahagyom. Nagy bennem a versenyszellem, és teljesen mindegy, hogy mit veszek a fejembe, meg kell valósítanom, mindegy, milyen bonyolult. Ez bennem van, ilyen a személyiségem. És akkor is, amikor nehéz idők jártak, és nem tudtam, hogyan fogom átvészelni, nagyon szerencsés voltam, hogy ilyen csodálatos családom van, aki mindig támogatott abban, amit csinálni akartam. Ha ez könnyű lenne, akkor mindenki sikeres lenne. Tényleg igaz, hogy annyit kapsz vissza, amennyit belefektetsz, és én kidolgoztam a belemet. Mindent egy lapra tettem. Bevállaltam a legnagyobb kockázatot: a jövőmet. Azt mondtam, nem megyek egyetemre. És ez olyan dolog, amit nem tanácsolok senkinek, de ha benne van a véredben, meg kell tenned. Nem tehetsz mást. Ez tesz téged azzá, aki vagy. És én mindig tudtam, mit akarok tenni."Hogy felkészüljön a tévésorozatai forgatására és az élő előadásaira, naponta két órát edz és szigorú diétát folytat. Általában csak három órát alszik éjszakánként.
"Munkamániás vagyok. Még amikor szabadságon vagyok, az sem vakáció. Állandóan jár az agyam. Az őrületbe kerget."


Nevet, amikor sokan úgy gondolják, hirtelen hullott ölébe a siker:
"Mókás visszatekinteni, de az én úgynevezett 'egy éjszaka alatt megszerzett sikerem' 15 évembe került. Emlékszem, amikor nem volt pénzem, és az egyetlen kocsim édesanyám Hyundai-a volt."


"Ha megkérdezed, álmodtam-e valaha minderről, talán nem; mindig nagy dolgokról álmodtam, de nem ennyire nagy dolgokról."Azt vallja, nagyon fontos, hogy az ember higgyen magában és szeresse magát, még akkor is, ha más nem hisz benne.
Bármi baja van, mihelyt kiáll a nézők elé, rögtön elfelejti azokat.


"Mindent egy lapra teszek fel! Azt hiszem, ez az, amitől felmegy az adrenalinszintem és ezért lelkesedem előadóként. Összpontosítanom kell és tennem kell a dolgom, különösen, hogy az emberek a nehezen megszerzett pénzüket arra költik, hogy engem megnézzenek; szóval a hihetetlen csapat és jómagam arra törekszünk, hogy a legjobb szórakozást nyújtsuk, hogy újra vissza akarjanak jönni. És vissza akarnak. A legjobbat kell nyújtanom, ami csak telik tőlem."


"Nem vagyok híresség, csak egy ember. Utálom ezt a szót."Meddig lehet ezt csinálni?

"Ha semmi kreatív mondandóm nem lesz sem a tévében, sem élő előadásban, nem fogom csinálni."


2013 őszétől indult egy új tévésorozata:

"Ez egy egészen új megközelítés, imázs és érzés lesz, és semmi köze nem lesz a Mindfreakhez. Az első Mindfreak tévés különkiadásom több, mint 10 évvel ezelőtt volt látható - nagyon sokat fejlődtem művészként és emberként azóta, és csordultig tele vagyok lendülettel, szenvedéllyel és elkötelezettséggel, hogy meg tudjam valósítani a víziómat ebben az új fejezetben."

A Spike TV főnökei szerint az új sorozat be fogja bizonyítani, hogy Criss minden idők legnagyszerűbb bűvésze. Bűvészkollégái által az Évszázad Bűvésze címmel kitüntetett Criss már most a legnézettebb bűvész a televíziózás és az internet történetében. A vízenjárás illúziója, a 'Walk on Water' videó a YouTube-on már több, mint 46 millió megtekintésnél jár, és az összes videóját tekintve már több, mint 200 milliónál vagyunk. A BeLIEve a világ legnépszerűbb előadása jegyeladás tekintetében is. A Facebookon és a Twitteren több, mint 5 és félmillió kedvelője/követője van, bármely más bűvészénél nagyobb ez a szám.


"Művészként az ember el akarja érni a csúcsot, és én sosem nyugszom. Állandóan arra törekszem, hogy közelebb jussak hozzá, de néha az ember visszaesik, majd újra felkel és megint közelebb kerül. Számomra ez azt jelenti, hogy olyan illúziókat akarok alkotni az élő műsoromban és a tévében, amilyeneket ezelőtt még soha senki más. Hadd soroljam, mit lehet a bűvészet világában megtenni: eltűnés, lebegés, feltűnés, széthasítás, összerakás. Az alapok már eleve elrendeltek a gravitáció és a természet törvényei által. Szóval olyan módszereket próbálok létrehozni, amelyek láttán még a bűvészek is elámulnak. Kezdetben még azt feltételezik, hogy trükkfelvétel, mert nem értik, hogyan csinálom. De amikor eljönnek az élő színpadi előadásomra, totál ledöbbennek, mert ott élőben látják, éppen úgy, ahogyan a tévékamerák előtt bemutattam. Sajnos az emberek mindig a legrosszabbat feltételezik."A Mindfreak hat évada alatt Criss több, mint 1000 illúziót, szabadulást és elme-test-lélek bemutatót hajtott végre. Megmutatta, hogy amikor egy helikopterről lógott hátában húskampókkal, abban semmi trükk nem volt, csak az elméje, a teste és a lelke összhangban dolgozott, hogy megtegye a lehetetlent. Több, mint 100 millióan nézték őt évadról-évadra a tévében, több, mint 90 országban.


"Azt hiszem, a probléma az, hogy az emberek annyi mindentől félnek és nem élik meg az életet a maga teljességében. Először is, nem félek a haláltól; ezért, ha az ember nem fél a haláltól, akkor az égvilágon semmitől sem fél. Igaz? És hogy hogyan fogok meghalni? Csak Isten tudja, hogyan fogok meghalni, de remélem, hogy hosszú, eredményes életem lesz. Remélem, sok pozitív dolgot tudok tenni a világon a jótékonykodással."


"Még most is mindig többet és mindig valami mást akarok tenni. Ahogy öregszem, keményebb vagyok magammal szemben. Ez egy ördögi kör. Az életben azok a fontos dolgok, amelyeket nem lehet megvenni: szeretet, egészség és boldogság. Ezt vallom, ebben hiszek és eszerint próbálok élni."


"Az életben az egyetlen, amit tehetsz, hogy a legjobb leszel, aki csak lehetsz. Egy testet kapunk, egy lehetőséget, hogy azt tegyük, amit akarunk ezen a Földön. Az ember azzal is töltheti az életét, hogy negatívan beszél másokról, és alapvetően nem tud semmit felmutatni az életében, vagy azzal tölti az életét, hogy próbál pozitív maradni és olyan erőt képviselni, amely valami pozitív dolgot ad a világnak és jót tesz másokkal; légy jó önmagadhoz és légy kedves. Döntés kérdése. Számomra érthetetlen, hogy az emberek miért ne akarnák megpróbálni, hogy a lehető legjobbak legyenek."


"Kezdetben nagyon könnyű felkapottnak lenni, de ahogy öregszik az ember, rájön, hogy ez nem számít. Most már több életre akarok pozitív hatást gyakorolni. Természetesen mindig dolgozni fogok valamin, de eljön majd az a pont is, amikor egy kicsit kiegyensúlyozottabban tudok dolgozni és élvezni ennek az egésznek a gyümölcsét. Jelenleg nagyon áldott vagyok, hogy dolgozhatok azokon a terveken, amelyeken mindig is akartam."
2013. augusztus


_____________________________________

Az idézetek különböző írott és tévéműsorokban elhangzott interjúk saját fordításai.
| Robin Leach interjúi | Larry King Live | Mindfreak sorozat | Criss Angel: Mindfreak - Secret Revelations c. könyv |

Még több információt, videót, cikket találsz a honlap hírblogjában, amelyet ide kattintva érsz el.