Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Criss-t kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide Criss Starity adatlapjához!

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange.
The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows: A&E.com,CrissAngel.com/APWI, Luxor.com, CirqueDuSoleil.com. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.

Az Elmecsúfoló.net egy rajongói oldal, amely szórakoztatás és tájékoztatás céljából jött létre. A honlapon található képek, videók, hangfájlok az érintett filmes cégek, kiadók, műsorok tulajdonai, közlésük anyagi hasznot nem hoz az oldal készítőjének számára. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (elmecsufolo.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Elmecsúfoló | 2008-2018 |
elmecsufolo [@] gmail . comA Criss Angel BeLIEve show


Egy álom


Criss mindig arról álmodott, hogy a világhírű Cirque du Soleil társulattal léphessen fel.

"Sok évvel ezelőtt lehetőségem adódott, hogy megnézzem a Cirque-öt egyik első tévéprodukciójában, és lenyűgözött a művészetük, a költőiségük, és az az érzelem, amit a művészetük idézett elő ... az a fajta érzelmi varázslat, amelyet anélkül hoztak létre, hogy illúziót alkalmaztak volna. Az volt az álmom, hogy ugyanazt tegyem, amit a Cirque, hogy újradefiniáljam a bűvészetet, ahogy a Cirque újra feltalálta a cirkuszt.
...
Hogy őszinte legyek, ez meghaladja minden álmom. Egy olyan hihetetlen társulattal dolgozni, mint a Cirque, aki a szórakoztatás csúcsát képviseli, aki újradefiniálta a szórakoztatást. És nagyon büszke vagyok arra, amit a BeLIEve show-ban megvalósítottunk.
...
A tévéből élő előadásra váltani nagyon könnyű volt számomra, mert ezt csináltam korábban is. Inkább vagyok színpadi előadó, mint tévés. Ezt csinálom gyerekkorom óta, a Broadway és a 43. utca sarkán 600 előadásom volt."
| A teljes cikk itt olvasható |


2007. március 22-én került bejelentésre egy hivatalos sajtókonferencia alkalmával, hogy a Cirque du Soleil és Criss Angel szerződést kötött egy közös előadás színpadra állítására. Az előadás a Luxor hotel direkt erre a célra átalakított, 1600 férőhelyes hipermodern színházában kap helyet a következő 10 évben; a 100 millió dolláros szerződésben 4600 előadás szerepel.


Be-LIE-ve


A "beLIEve" szójáték nem friss dolog, mindig is Criss mottója volt. Olyannyira nem friss, hogy magától Houdinitől származik. Amikor 1926 halloweenjekor Houdini a halálos ágyán feküdt, sejtette, hogy halála után sok csaló és sarlatán fogja azt állítani, hogy beszél a szellemével. Ezért megadott egy kódszót a feleségének, Bessnek. Ha tényleg ő üzen a túlvilágról, akkor ez lesz a jel. Tíz évvel a halála után Houdini özvegye felfedte a kódszót, mivel senkinek sem sikerült kitalálnia. A szó a "believe" volt (= hinni/higgy).

Criss azért is szereti ezt a szót, mert keményen küzdött az álmaiért, és hitt bennük - végül valóra váltak, sok nehézség után. Érdekes, a véletlen műve, hogy benne van a "lie" = hazugság szó is, Criss ezt ki is emeli a címben; hiszen ő egy bűvész, aki illúziót kelt különféle trükkök segítségével.

A megvalósulás


- 2008. július 4., VegasDeLuxe cikkből:

Az élő show, amely már két éve fejlesztés alatt áll, teljesen példa nélkül álló lesz. "Olyan élményt akartam létrehozni, amely nem követője senkinek és semminek, hanem amelyet mások fognak követni."


- 2008. július 23., VegasDeLuxe cikkből:

Serge Denoncourt, a Cirque igazgatója és a projekt társíró/rendezője szerint: "Ez egy kísérteties utazás Criss agyának barokk színházában -- az elméjének belsejében, ahogyan az élők világa és a vele egyedülálló módon összeszőtt szürreális világ között lebeg. Ezek Criss drámai illúziói, a Cirque du Soleil művészetének jól kivehető díszleteibe beleképzelve és belemerítve."

Egy hivatalos Cirque-nyilatkozat szerint: "Nem lesz benne meztelenkedés, nem lesz benne akrobatika, de élő zene lesz. Az előadás feltárja Criss Angel találékony elméjét. Mesteri illúziói nagyon szürreális és rejtélyes módon lesznek előadva. Néhány jelenet tartalmazni fog erőszakos illúziókat, de művészi ábrázolással. Nem feltétlenül lesz félelmetes, de felhívjuk a figyelmet, hogy tartalmaz olyan élénk képi megjelenítést is, amely egyes nézők számára ijesztő lehet. A hagyományos bűvészelőadásokkal ellentétben a BeLIEve túllép bármely előre kialakított elképzelésen azzal kapcsolatban, hogy mit jelent érzelmileg igazán elkötelezettnek lenni a misztikum és az illúzió művészete iránt. Képzeljenek el látomást, egy allegóriát, egy hangulat rendkívül drámai ábrázolását, egy ábrándot és egy érzelmet, amely a fény és a sötétség álomszerű hátterével kerül ellentétbe."

"Criss egy szürreális, rejtélyes viktoriánus nemes bőrébe bújik. Képzeletbeli felfedezőútja során találkozik Kayalával és Crimsonnal, két nővel, akik a női nem két különböző formáját jelenítik meg, négy bizarr ceremóniamesterrel, akik bevezetik a nézőket Criss elméjének barokk színházába, és egy energikus karakterekből és táncosokból álló társulattal, akik összevegyítik a különböző, sokféle stílust egy erőteljes vizuális ünnepéllyé, a kecsesség és az érzékiség pillanatai által kihangsúlyozva. Ez nem olyan, mint a Mindfreak, mert a pompás illúziók nem önálló elemként lesznek ábrázolva, hanem kölcsönösen egymástól függő összetevőkként, élénk ábrázolást, fantasztikus teremtményeket és lehetetlen bűvészmutatványokat felhasználva, beleszőve az egészet a történet káprázatos, színes anyagába."

"A 90 perces előadás szerda és csütörtök kivételével minden este két alkalommal lesz látható. A színpadtól legtávolabbra eső ülés is kevesebb, mint 110 láb távol (= 33,52 m) lesz, tehát mindenki -- a rajongók is -- igazán közel lehetnek hozzá."


Criss elmondta, hogy teljes gőzzel folynak a próbák, naponta csak 3 órát alszik, és két órát edz. "A show minden határvonalat elhomályosít valóság és illúzió között. Az elme, a test és a lélek valóban összhangba kerül egymással. Mindig úgy éreztem, hogy a bűvészet egy gyönyörű művészetfajta, de a bűvészek megölték a mesterkélt előadásaikkal. És hittem abban, hogy ha a bűvészetet dobozok nélkül ábrázolják, akkor az határtalan lesz és végre megkapja a megérdemelt tiszteletet."

"Idén a Mindfreakben van egy 'Skeptic' című epizódom, amikor meghívom azokat az embereket, akik nem hisznek nekem, hogy jöjjenek és játsszanak velem, hogy meglássák, nincs semmilyen trükkfelvétel. Minden bizonnyal meg fog változni a véleményük -- és az életem, a karrierem lesz a tét. Tehát, ha eljönnek majd megnézni a BeLIEve-et, akkor is minden élőben a szemük előtt fog történni, és ezzel vége is lesz a kételkedésüknek."- 2008. szeptember 18., VegasDeLuxe cikkből:

Kelléktár és kulisszatitkok:

 • A szereplők 22-en vannak, köztük 3 zenész és egy énekes.
 • 3 nyúlfigura van, ember mozgatja belülről: egy kicsi, egy közepes és egy olyan, amelyik a feje tetején áll, pontosabban a fülein.
 • Vannak patkányok, vakondokok, madarak és vészjósló óriások, amelyek emberi testrészekből állnak - az előadó ember és a teremtmény testéből.
 • A teljes mértékben gépesített nyúl, ami előadja a tesztelőadások hirdetményeit, 11 szervóval van felszerelve, ami mind a színház hangrendszeréhez csatlakozik.
 • Egy hatalmas gépvirág szállítja a Kayalát játszó légtornászt.
 • Az Arany Keret, amely a főszínpad körül látható, 30 szobrász, öntvénykészítő és festő tehetségének köszönhető; 3 hónapig dolgoztak rajta.
 • 7 nyúlfigura van a faragott aranykeretben, a legnagyobb nyúl, a középen lévő óra nyula 3x3 méter 15 centis. Az Arany Keret gépesített szerkezetet, speciális effekteket és világítást rejt.
 • Humoros utalások is láthatóak a bűvészetre és az illúzióra vonatkoztatva a keret szobrain, nyulak és fűrészpengék helyettesítik a hagyományos tojásléc motívumot, valamint talapzaton álló nyulak kényszerzubbonyban.
 • Az omladozóra épített előszínpadi homlokzat bejárata 18x10 méteres, tapétarétegekkel, téglával, vakolattal, kőtörmelékkel, kúszónövénnyel és az építés során keletkezett maradékokkal díszítve.
 • Több, mint 2,4 km hosszú, szintetikus anyagból lézerrel kivágott kúszónövény található 3 különböző mintázatban az előszínpadon és a kék, patinás falon.
 • Füstgépek és világítóberendezések vannak beépítve a bábuk közül többe is. A bábukhoz sokféle űrkorszakbeli anyagot használtak fel, például szénszálat, és különböző ultrakönnyű szerkezetet.
 • A show maszkjaihoz felhasznált könnyű anyagok lehetővé teszi a táncosok számára, hogy viseljék őket annak ellenére, hogy néhány maszk előttük 60 centire is kinyúlik.
 • 20 Christie Roadster S+20k kivetítőt használnak 2 keret nélküli vetítővászonhoz. A színpad hátsó részén lévő vászon 9x18 méteres (háttér kivetítéséhez). Az elöl lévő 6x9,7 méteres (elöl és hátul zajló dolgok kivetítéséhez).
 • Kettő, kézi vezérlésű projektor áll méretre gyártott talapzaton, egyedi joystickkel; ezekkel lehet a kamerák közelítését és fókuszálását irányítani.


- 2008. szeptember 18., VegasDeLuxe cikkből - A varázslat már belépéskor elkezdődik

"Az illúzióelemek 90 százaléka 15 évvel ezelőttről származik, néhány 10 éve készült, és a NASA most jutott el odáig, hogy meg tudja valósítani. Amit hulladékból tákoltunk össze, akkoriban azt nem tudták kivitelezni, de ma már lehetséges. A vízióink meghaladták az akkori technológiai megvalósítást.
...
Valami, amit az űrsiklókhoz használnak, azt használjuk a műsorban is. Máshol ilyet nem lehet látni, nem is lehet másolni, mert ennyire fejlett technológiai szempontból - csak ez a show és a NASA birtokolja ezt a technológiát. Ez így van.
...
A friss Emmy-díjas Wade Robson bámulatos munkát végzett a koreográfián és a karakterfejlődésen. Aztán itt van Serge [Denoncourt] a csodás észrevételeivel, és Michael Curry - mindegyikük briliáns a maga területén. Mindenki a legjobb tudását hozta, egyénileg is és együtt is. Mindezek a művészeti és tudományágak összeolvadnak, hogy az embereket elvigyék erre az érzelmi hullámvasútra. A közönség minden bizonnyal el fog gondolkodni a saját életén, miután megnézte. A show történetvezetése nem annyira a dialógusokban nyilvánul meg és van jelen. Inkább a szimbólumokban, a jelenetekben, és a történések költőiségében. Azok számára, akik a leghihetetlenebb, forradalmi illúziókat akarják látni a felszín kapargatása nélkül, minden benne van. Ha lenyűgözve akarják magukat érezni, és a felszín alá akarnak nézni és látni akarják, hogyan kötődik az egész az Óz, a nagy varázslóhoz, vagy az Alíz Csodaországbanhoz, és azt is, hogy miként hagyunk hátra kis dolgokat, nyomokat műsor közben, vissza fognak térni és fel fogják ismerni az összeset. Majdnem olyan, mintha annál több kérdésed lenne, minél többet látod. Ilyenre terveztük, mert azt akartuk, hogy sokrétű és nagyon tartalmas legyen. Sokkal több van benne, mint amit a szemünk lát."Tesztelőadások


Ezek az előadások még nem esti kétszer, hanem csak egy alkalommal zajlottak; a végső simítások voltak hátra. Olcsóbban lehetett rájuk jegyet venni, de kellett a közönség is a visszajelzések miatt. Criss családtagjai, barátai is rendszeresen ott ültek a nézőtéren, és gyűjtötték az észrevételeket, figyelték a nézők reakcióit. Az előadások után Criss találkozott a közönséggel, kikérte a véleményüket is.

2008. szeptember 27. - Egy Angyal a hetedik mennyországban | cikk itt |
BeLIEve - megdöbbentő eladási adatok! Az új live-show-ra gyorsabban "tűnnek el" a jegyek, mint amilyen gyors Criss néhány hihetetlen illúziója közben. Pénteken zajlott az első tesztelőadás, 5 millió értékben adtak el jegyeket a pénztáraknál. 2 perces álló ovációt kapott.

2008. október 2. - A Cirque-kötélzetről és a kettéfűrészelésről |
"Azt hiszem, jó felé haladunk. Az emberek nem állnak fel és nem tapsolnak annak, amit utáltak. Nem állnak fel, ha úgy érzik, nem azt kapták a pénzükért, amit vártak." cikk itt |

2008. október 3. - Az éppen zajló változtatások | Criss kérésére fehér szalagokkal borítják a levegőben lógó szereplők tartóköteleit, ezzel is hangsúlyozva, hogy a zsinórokat szándékosan nem tüntetik el. Még több illúzió hozzáadása. cikk itt |

2008. október 14. - A kritikusok véleménye a show megtekintése nélkül, elindul a lejárató kampány | cikk itt |

2008. október 14. - "Mindenkinek azt ajánlom, hogy nézze meg az előadást, és csak azután mondjon véleményt. Én imádtam." | cikk itt |

Élménybeszámolók - "Varázslat a legtisztább értelemben – a legmodernebb színház, időtlen és nagyon inspiráló." | cikk itt |


Gála premier


- 2008. október 31., premier előtti sajtótájékoztató:

"Csak bizonyos dolgokat lehet a bűvészet keretein belül csinálni. Elő lehet varázsolni valamit, el lehet tüntetni valamit, lebegtetni lehet valamit, szét lehet vágni, majd újra összerakni. Ezek a természet fizikái, ezt tudod tenni. Amit én akartam tenni, az ezeknek olyan előadásmódja, amilyet színpadon még soha nem valósított meg senki. Meg akartam szabadulni azoktól a jellegzetes előadásmódoktól, amelyek hozzájuk kötődtek, és egy sokkal kifinomultabb változatát akartam előadni egy ember kettévágásának. Illóanyagok és szilánkok nélkül, egy olyan előadást nyújtani az embereknek, ahol az illúzió bele van szőve az anyagba. Szóval, az volt a legnagyobb kihívás, hogyan lehet ezt megvalósítani? Hogyan helyezel át valamit a szabadba? Nos úgy, hogy más művészetformákat is bele kell vonni, jelmezeket, világítást, különleges effektusokat; olyan sok minden másnak kell észrevétlenül együtt dolgoznia, hogy rendben végre lehessen hajtani. És ez hosszú időbe telt, kísérleteznünk és hibáznunk kellett, és kicsiben kipróbálni mindent, hogy kitaláljuk, egyáltalán lehetséges-e, mert ilyet még nem csinált senki ezelőtt. A számunka ez hihetetlenül nagy kihívást jelentett, ezért boldogok vagyunk, sikerült végigcsinálnuk ezt a folyamatot.
...
Számomra ez arról szól, hogy megmutassam az embereknek, hogy mást is tudok a Mindfreak dolognál, és a körülöttem lévők tudják, hogy sok olyan terület van, amit művészként fel akarok fedezni. Mert mindig ugyanazt tenni egy idő után unalmassá válik, és engem az érdekel, hogy művészként a legjobb legyek, aki csak lehetek."
- 2008. november 1., VegasDeLuxe cikkből:

A Mindfreak bűvésze, Criss Angel számára október 31-én egy 15 éve dédelgetett álom vált valóra. Két évnyi előkészület és 30 nap premier előtti próba után felgördült a függöny. Az idei Halloween egyben a 82 évfordulója magyar születésű hőse, Harry Houdini halálának.

Criss a műsor első ötletei alapján készült modelljeit ragasztószalagból és kartondobozból csinálta 1993-ban, amikor még a szülei házában lakott Long Islanden. Mindfreak című élő műsora 2001-ben futott New Yorkban, miután az édesanyja jelzálogkölcsönt vett fel a házukra, hogy finanszírozni tudja a show-t. Ennek sikere vezetett az A&E kábeltévés sikersorozatához [Mindfreak].

"Amikor először jöttem Vegasba, alig volt pénzem, talán 300 dollárom. Egy lepukkant motelben laktam, a Luxorral szemben. Kivettem a legolcsóbb szobát, és a legolcsóbb kocsit béreltem -- de a Stripen végigkocsikáztam, hogy megnézzem az összes olyan nagy sztár nevét kivilágítva, mint Siegfried & Roy; és megfogadtam, hogy egy nap majd ilyen velem is meg fog történni."

A kitartás meghozta gyümölcsét, amikor partnerszerződést kötött a Luxorral és a Cirque alapítójával, Guy Lalibertével.

"Nélkülük soha nem történt volna meg. Ez az életem története. Van benne egy kis Alíz csodaországban, ugyanúgy egy kis Óz, a csodák csodája is -- és persze a Mindfreak. Van derű és komorság a fejemben, van jó és rossz a világban -- és a show ezt fedezi fel, varázslatos illúziók segítségével, egy történetbe beleszőve. Ez az első ilyen, mert még soha senki nem csinálta meg, és általában a bűvészműsorok dobozok sorozatából állnak. Eltávolítottam a dobozokat, és a varázslat az emberek szeme láttára történik meg. Ezt a Cirque nélkül soha nem tudtuk volna létrehozni. Ők keltették életre az álmot."- 2008. november 20., Larry King Live talkshow, részletek:

Larry: - Ez egy bűvészshow?

Criss: - Ez egy olyan előadás, ami sokféle különböző művészetformát foglal magába, és tényleg úgy próbálja ábrázolni a bűvészetet, mint ahogy még soha semmi más ezelőtt. Forradalmian új illúziók. Karakterfejlődés. Cselekmény. Semmi más hasonlót nem látott még eddig a bűvészvilág.

Larry: - És a Cirque du Soleil benne van?

Criss: - Igen, a Cirque du Soleil, a Luxor és én társultunk. És ez az egész abból ered, amit írtam, talán 15 évvel ezelőtt. És körülbelül három évvel ezelőtt, kettő és fél évvel ezelőtt, a Cirque-kel beszéltünk arról, hogy megcsináljuk, és aztán a hihetetlenül jó rendező, Serge Denoncourt is beszállt, és újraírtunk dolgokat, amiket előzőleg én írtam. És ez olyan izgalmas. Nagyon büszkék vagyunk rá. És eddig hihetetlenül működött, még ebben a gazdasági helyzetben is. Nagyon hálás vagyok.

Larry: - Szóval, van tánc meg minden ilyesmi a Cirque du Soleil-jel, a cselekményben, abban, amit tesznek?

Criss: - Igen. Minden úgy van beleépítve, hogy észrevehetetlenné válik. Az illúziók - - 90-95%-uk már volt a Mindfreakben, de máshogy megvalósítva. Tudod, a Believe-ben nem úgy vannak tálalva, mint a Mindfreakben. Ez egy cselekmény. Egy utazás. Nem azt a tipikus előadást akartam nyújtani, tudod, mint amit már - - láttak az emberek. Kihívást akartam magamnak, és valami olyat akartam tenni, amilyet még soha nem tettek ezelőtt.

Larry: - Büszke vagyok, hogy a része lettem az előadásnak, még ha korlátozottan is.

...

Larry: - Hogyan kerültél kapcsolatba a Cirque du Soleil-jel?

Criss: - Nos, hatalmas tisztelője lettem a Cirque du Soleil-nek, amikor először láttam őket a tévében, a ’80-as években, és tudod, azt gondoltam, ez a csapat tényleg újra feltalálja a cirkuszt, mint ahogy te is tudod róluk. Mert nem volt három porond. Mert nem voltak állatok. És pontosan ez volt, amit tenni akartam. Ez volt, tudod, a célom a bűvészettel, hogy megszabaduljon az olyan méltatlan ábrázolásoktól, mint hogy dobozba rakjuk a lányokat, és ettől a nagyon Vaudevillian módjára történő előadástól, és úgy csinálni, mintha inkább egy film lenne, tudod, ahol benne van a varázslat, ami bele van szőve a történet szerkezetébe, az összes különböző művészetformával együtt, amely olyan élményt nyújt, amilyet még senki nem tapasztalt. És így a Cirque volt a tökéletes partner, ahogy a Luxor is.

Larry: - Sok számítógépes technika?

Criss: - Mi - - sok olyan technológiát használunk fel az előadásban, amilyet még eddig semelyik másik bűvészshow sem alkalmazott. És, tudod, a művészek, akik benne vannak - - akik elképzelték - - , minden ember Wade Robsontól, aki - - aki lenyűgöző koreográfus, nemrég nyert Emmy-díjat; Michael Curry a bábokkal; Eric Serra a zenéjével; Serge Denoncourt, a rendező; Mérédith [Caron] a jelmezeivel - - mind a krémek krémje. És mind összefogtak, és a víziómat egy teljesen más szintre emelték. És ez az a show, amit a Cirque nem tudott volna nélkülem megcsinálni, és én sem tudtam volna a Cirque nélkül.

Larry: - Ez egy különleges színpad?

Criss: - Az egész - - Felix Rappaport [a Luxor elnöke] nagy támogatója volt az előadásnak és a művészetemnek, és tudod, valóban képes volt szállást adni a show látványvilágának egy lenyűgöző, hipermodern színházzal. Tudod, a térhatású hang és a kivetítés és a - - tényleg belementünk és átalakítottuk - - a színpadot szétkaptuk ...

„Egy kísérteties utazás Criss Angel elméjének belsejében.”


Kezdeti karakterek

Criss Angel


A show főhőse, aki egy viktoriánus nemes bőrébe bújva keresi a szerelmet és a saját helyét ebben a szürreális világban.


Crimson


Az előadás főellensége, aki elkeseredetten küzd Criss szerelméért, de szét is akarja rombolni az életét.

Kayala


Criss szerelme, aki egy hatalmas pipacsban születik, és a jót képviseli az előadásban.Szertartásmesterek


Maestro, Luigi, Slim és Lars, Criss segítői, ők jelentik a kapcsolatot a való világ és a BeLIEve világa között.


Lucky


Egy fehér nyúl, csak egy rövid időre tűnik fel, ő a BeLIEve kabalája. (Különböző nyúlfigurák szerepelnek a műsorban, mintegy bosszút állva a bűvészeken.)ÁtalakulásInterjúrészletek, változtatások, eredmények (a teljes cikk a dátumra kattintva olvasható a hírblogban):


2009.12.18. | Hét új illúzió márciusban kerül bele a show-ba. Már egy új trükköt hozzáadtak az előadáshoz, a címe "Enigma".

2010.04.28. | A BeLIEve a jegyeladások alapján a világ legnézettebb bűvészműsora.

2010.07.06. | "Próbálok olyan módszerekkel dolgozni, amelyek láttán még a bűvészek is elámulnak. Kezdetben még azt feltételezik, hogy trükkfelvétel, mert nem értik, hogyan csinálom. De amikor eljönnek az előadásomra, totál ledöbbennek, mert most élőben látják, éppen úgy, ahogyan a tévékamerák előtt bemutattam. Sajnos az emberek mindig a legrosszabbat feltételezik."

2010.07.07. | A Strip legutóbbi jegyeladási adatai alapján Criss áll az első helyen a Las Vegas-i bűvészműsorokat tekintve, és negyedik a város összes látnivalójának 20-as listáján.
Criss rendezte az elmúlt 12 hónapban az előadást és irányvonalat változtatott. "Nekem az egyetlen, ami számít, hogy mit gondol a közönség. Nem érdekel, hogy elismer-e a kritika, mivel nem a díjak elnyerése a célom. A néző véleménye érdekel, aki keményen dolgozott azért, hogy megvehesse a jegyet. Valóban ez számít és biztos akarok lenni abban, hogy csodálatos élményben lesz része. A kritikusoknak előre meghatározott véleményük van, és mindig azt mondom, erre az a legjobb hasonlat, hogy akár az Úristen is megjelenhet az előadásban és kettéválaszthatja a tengereket, de még akkor is lehúzhatják. Ez így megy."

"Már majdnem célba értünk. Újra kellett építenünk az egész szerkezetet, ami a színház plafonját tartja, hogy olyan dolgoknak adhasson otthont, amelyeket a nézőknek szeretnék nyújtani. Még mindig dolgozom azon, hogyan kerülök a közönség közé, hogy a nézőtér közepén kössek ki."


2010.10.29. | A második évfordulóra Criss átalakította az előadást. 40 új illúziót épített be, ez több, mint bármely más bűvészműsorban a világon; a táncosok és a sötét hangvételű történet trükkökkel együtt eltűnt, és a helyükre egy felturbózott, élő Mindfreaket varázsolt.

"Az eredeti műsorban a koncepió az volt, hogy elmesélünk egy történetet. Azt hiszem, ez fantasztikusan működött volna bárki mással rajtam kívül. Az emberek Mindfreaket akartak. Azt akarták látni, amit a tévében csinálunk. Ez a színház törvénye. Nem számít, ki mit gondol; csak az, amit a közönség gondol és akar.

Fogok öt borotvapengét, megmutatom nekik, hogy élesek, és mindegyiket beveszem a számba. Néhány napja valóban meg is vágtam magam. Lehet látni bűvészeket tűvel és borotvapengével, de én olyan módszerrel dolgozom, hogy ezek nem színházi kellékek, nem műpengék, hanem valódiak. Minden alkalommal veszélynek teszem ki magam, amikor néhány ilyen mutatványt végzek, akár a közönség feje felett lógva, akár a színpadon. Most rengeteg veszélyes mutatványunk van, amely során bármi elsülhet rosszul is. Már volt, hogy két emeletnyit zuhantam és a színpadon kötöttem ki, szóval tisztában vagyok a veszélyekkel.

Mindent egy lapra teszek fel! Azt hiszem, ez az, amitől felmegy az adrenalinszintem és ezért lelkesedem előadóként. Összpontosítanom kell és tennem kell a dolgom, különösen, hogy az emberek a nehezen megszerzett pénzüket arra költik, hogy engem megnézzenek, szóval a hihetetlen csapat és jómagam arra törekszünk, hogy a legjobb szórakozást nyújtsuk, hogy újra vissza akarjanak jönni. És vissza akarnak.

Perfekcionista vagyok. Soha nem fogom elérni a tökéletességet, így ez a számomra arról szól, hogy a BeLIEve a lehető legjobb műsor legyen, egészen az utolsó előadásig.

Régebb óta vagyok színpadi előadó, mint televíziós. Számomra az élő az, ami számít. Minden egyes este, amikor színpadra lépek, őszinte izgatottságot érzek. Imádom előadni, mert nagyon büszke vagyok rá. Nem azt hiszem, hogy a világon mindenki szeretni fogja minden egyes részét, de abban mindenki egyetért, hogy egy hihetetlenül szórakoztató műsorunk van, nem fogható semmihez, amit valaha a bűvészvilágban eddig előadtak."


2011.05.12. | Sorra kapja a hírességektől, a nézőktől és a kritikusoktól egyaránt az elismerő szavakat. Erre a műsorra kel el a legtöbb jegy a világon, minden este 3068 darab.

"Az egész show vadonatúj, százszázalékos a változtatás. Öt százaléka sem maradt meg az eredeti változatnak. Az elejétől kezdtem, a vázlatírástól egészen a rendezésig. Most 40 illúziót tartalmaz a show, és ezeket az illúziókat sehol máshol nem lehet látni a világon. Az emberek azt akarják látni élőben, amit a Mindfreakben csináltam, szóval sok Mindfreakben látható illúziót építettünk bele, de a BeLIEve ennél is tovább megy és egy másik oldalamat is megmutatja. Lenyűgöző, szexi, vicces, ijesztő, veszélyes, izgalmas és, ami a legfontosabb, egy élmény - egy jó, vidám időtöltés mindenkinek. Imádom előadni ezt a show-t!"

A Cirque du Soleil hivatalos képviselői szerint "minden képzeletet felülmúl. Káprázatos, amit Criss véghezvitt". Valóban figyelemre méltó, és már régen kimeríti a 'jó' kategóriát, egészen briliáns és túlszárnyalja mindazt, amit idáig gondoltak, hogy meg tud alkotni és elő tud adni. "A nézőink teljesen le vannak taglózva attól, amit látnak."

The Toronto Star: "Jelenleg ez a legizgalmasabb dolog Vegas színpadán! Totál ütős illúziók ... lélegzetelállítóan izgalmas."
Alex Beifield, a BBC kritikusa szerint: "A+ kategóriás. Messzemenően a leglátványosabb és leglenyűgözőbb show Vegasban - és én az összes többi show-t is láttam."

Criss: "A BeLIEve egy élő organizmus, amely állandóan változik és fejlődik. Imádom, hogy új illúziókat fejleszthetünk ki, és hogy fejlődhet a műsor, és fog is egészen a legutolsó előadásomig. Végül is, a legjobb akarok lenni, aki csak lehetek, és a legszórakoztatóbb élményt nyújtani a közönségnek és a hűséges rajongóimnak világszerte, ők a legjobbak!"
A legutóbb hozzáadott illúzió lenyűgözi a közönséget. "Több, mint tíz motorkerékpár van kiállítva az előcsarnokban. Mindegyik szerepelt a Mindfreakben. Az egyedi gyártású motorok között ott a The Skeleton, a The Phantom, a The OCC Bike és a The Phenom. Bedobok egy pólót a közönség közé, aztán aki elkapja, tovább dobja, szóval így teljesen véletlenszerűen választjuk ki azt, aki feljön a színpadra. Hangosan kiáltja az egyik, általa választott motor nevét, és azon nyomban, lehetetlen módon, a motor egy másodperc töredéke alatt ott terem mellette a színpadon. Az emberek sietnek kifelé, hogy megnézzék, kint van-e a motor a kiállításon, és egészen bizonyos, hogy nincsen ott!"

2011.06.30. | Criss az összes új illúzió beépítésével végzett, de még többet tervez júliusra: "Mindig fejlődik. Most már egy vadonatúj show lett belőle - semmi köze ahhoz, amilyen a premieren volt. Az összes fő illúzió és az ütemezés készen van. Jelenleg egy új lebegés illúzióján dolgozom, ami újra fogja definiálni ezt a művészetet. Eddig még soha senki nem látott, vagy tett ilyet - már nagyon hosszú ideje dolgozunk ezen - ez lesz a következő nagy dobás."

2011.10.26. | BeLIEve 3. évforduló - A kezdeti, vegyes kritikákat kapott BeLIEve show-t Criss teljesen átalakította, ő írta és rendezte az új változatot, amely a Newsweek értesülései szerint az elmúlt 12 hónapban 150 milliós bevételt hozott az eladott jegyek alapján. Ez hatalmas eredmény, minden este többet ad el, mint bármelyik másik bűvészműsor Amerikában.

"Nem csak javítgattuk, hanem felnőttünk hozzá. Csodaszépen fejlődött, és annyira hálás vagyok mindenkinek. Ebben a gazdasági helyzetben ténylegesen követjük azt a vezérelvet, hogy minden rajongó úgy távozzon, hogy többet kapott, mint amennyit a pénzéért várt. Még mindig szenvedélyt érzek aziránt, amit minden este előadunk."

Ria Martens művészeti vezető: "Mióta létrejött a műsor, azóta teljes átalakuláson esett keresztül. Criss hihetetlen munkaerő volt - nagyon elhivatott, szenvedélyes és pörgős, és nagyszerű munkamorálja van. A művészek az alkotás és a véglegesítés közben sok változáson mentek keresztül, és most megtalálták a helyüket."

Peewee Steelsmith az illúziókért felelős részlegből: "Criss állandóan alkot. Soha nem lassít le. Mindig valami újat akar hozzátenni. Mindenkit magával ragad kreatív módon és fizikailag is."

A jegyárban benne foglaltatik egy VIP Vault Tour, amelynek során a vendégek beléphetnek az előadás előtt a színházba és megnézhetik a motorkerékpárjaiból és egyéb emléktárgyaiból álló kiállítást.

A műsorban szereplő tűz valódi, az előadásban minden évben 14 000 tűzijátékbombát lőnek el. 3900 font (kb. 1,8 kg) Mylar-konfettit használtak el az elmúlt három év során, plusz 3000 fontnyi (kb. 1,4 kg) fehér szerpentint.

Criss: "A magán- és a szakmai életemben minden fantasztikus. Minden este meg vagyok áldva, hogy azt tehetem, amit szeretek. Olyan messziről is jönnek rajongók, mint Európa, Oroszország, Japán és Kanada." Criss az új lebegés illúzióval kapcsolatban: "Ez a legkifinomultabb lebegés, amelyet megkíséreltek, technikai és prezentációs szempontból is. Még egy bűvész sem levitált így soha. Még fejlesztés alatt van, de már annyi éve játszadozom ezzel a gondolattal, a múltbeli és a jövőbeli bűvészetet használjuk fel benne, bizonyos technikai újításokkal. Teljesen szabadon lesz, nagyon izgalmas lesz, és a nézők közül minden este valaki a székéről felemelkedik és elkezd lebegni velem együtt."

2012.10.31. | 4 éves a BeLIEve. Az előadás vicces, félelmetes, veszélyes, izgalmas - megpróbálja az embereket egy érzelmi hullámvasúton tartani. (Interjú itt is a dátumra kattintva olvasható.)


2013-ban az ötödik évfordulóját ünneplő előadás már minden kétséget kizáróan a legnézettebb show Las Vegasban, és a világ legjobb bűvészelőadásának tartják.

2016. április 17-én volt az utolsó előadás. A BeLIEve hét év alatt több, mint 4 millió nézőt bűvölt el 2008-as premierje óta.

A zárás oka: Criss egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott: teljesen szabad kezet egy saját előadásra. Bővebben itt: Mindfreak LIVE! oldal.